Het verhaal

Het is eind september. Het is donker op it Earnewâldster Wiid. Opeens schallen koperklanken over het water. Er komt een skûtsje aangezeild. Bezongen in een prachtig lied. Trots roept de schipper: Myn skip! Maar daar is het ploffende geluid van de opdrukker al te horen en de geur van de dieselmotor is te ruiken: een nieuwe tijd dient zich aan….
In Myn Skip volgen wij het skûtsje ‘Myn Skip’ door drie tijdsperiodes heen. Honderd jaar skûtsjehistorie in muziek, beeld, dans, theater en verhaal. Een unieke voorstelling in de open lucht in skûtsjedoarp Earnwâld.

Harmen Age Mynskip 2

vertellers: Harmen Brouwer & Age Veldboom

De muziek

U zit op een tribune aan de waterkant. Door uw koptelefoon klinkt het of u midden in de voorstelling zit. De prachtige muziek van Ella & Her Man en Bigband Friesland laat de skûtsjes dansen op het water. In uw oren klinkt het zwoegen van een vrouw in de jaaglijn en het ploffen van een opdrukker. Ella & Her Man en Bigband Friesland voeren u anderhalf uur lang mee langs een zeilend vrachtschip, een vervallen woonboot, een turfschip en een wedstrijdskûtsje.  

Ella & her man zijn al druk met het repeteren en zo nu en dan  uitvoeren van de nummers voor mynskip. Het nummer 'Aebelina' gaat over het beroemde houten skutsje de Aebelina die tijdens de voorstelling een belangrijke rol speelt.

Credits

Idee:  Age Veldboom
Concept en regie:  Theo Smedes 
Muziek: Big Band Friesland, Ella & Her Man
Dans: Dansschool Drachten
Vertellers: Age Veldboom en Harmen Brouwer
Met  medewerking van o.a. Aebelina, Sterke Jerke, Earnewâldster skûtsje

 

met dank aan:

Gemeente Tytsjerksteradiel saled led verlichting ovl openbare 1  streekwurk content  download   meidersma  download   logo earnewald TOERISTENBUREAU JPG download 1     douma staal      kooi     dmhn   logo fryslan